Pentax K10D - zkušennosti

Novinky, podpora, zkušenosti.

Moderátor: Miroslav

Je K10D právem nazývaná profesionální zrcadlovkou?

100% ano
4
36%
spíš ano
6
54%
spíš ne
0
Žádná hlasování
určitě ne
0
Žádná hlasování
nevím nemám s ní zkušennosti
1
9%

Celkem hlasů : 11

Odeslatod Miroslav v pon úno 04, 2008 10:56 am

Pokud se vám alespoň někdy ostrý obrázek podaří, nezdá se mi pravděpodobná chyba techniky. Pro její vyloučení bych ale zvolil následující postup:

1) vyresetovat nastavení přístroje
2) výběr ostřícího bodu zvolit pevný (vždy na střed) - poslední poloha vpravo
3) zkoušku provést s krátkými expozičními časy (buď za dobrého světla nebo za použití nastavení vyšší hodnoty ISO - tady nejde o šum)
4) vybrat statický záběr a pečlivě zaostřit (optimálně ze stativu) na předmět ve středu hledáčku
5) udělat záběrů více s různými časy a se zapnutým/vypnutým stabilzátorem, různými ohnisky i oběma objektivy

Určitě bych toto provedl za použití autofokusu a asi v režimu "P" nebo "TV" (můžete si měnit časy).

Pokud by při takovéto zkoušce byly snímky neostré s oběma objektivy, reklamoval bych tělo aparátu (ještě jsem se s tím ale nesetkal . . .), pokud by byly stále problémy jen s jedním z nich, byla by chyba pravděpodobně v něm. Jinak je to jen nezvyk a nezkušenost a je třeba více se seznámit s ovládáním a nastavením přístroje, nastudoovat návod, sledovat údaje v hledáčku . . .

Hodně štěstí s těmito pokusy a pěkné snímky!

Dejte vědět, jak to dopadne.
M.Lízner
Miroslav

K10D

Odeslatod BULMASTIF v pon úno 04, 2008 11:36 am

Pane Mirku děkuji zkusím se řídit Vašimi radami a dám vědět,jak jsem dopadl.Taky M.
BULMASTIF

K10D

Odeslatod BULMASTIF v sob úno 09, 2008 12:13 pm

Dobrý den.Už jsem se trošku otrkal se svým novým přístrojem.Když jsem si stěžoval na neostrost některých fotek,tak jsem asi přišel na příčinu.U neostrých fotek byly většinou krátké časy,tak mám podezření,že jsem cukl s aparátem.Po dalším testování jsem zkoušel měnit časy a pevně udržet aparát a fotky byly už přijatelné.Mám se ještě co učit.Je to moje první zrcadlovka.Už si na sebe ale začínáme zvykat.Děkuji za případné rady.Mirek
BULMASTIF

Re: Pentax K10D - zkušennosti

Odeslatod Sinuhet v ned čer 07, 2009 11:16 am

Zdravím,

jen bych si dovolil poolemizovat s tvrzením, že baterie u K10 je jedinečná. Stejnou baterii, jen s o něco menší kapacitou použivala i Minolta u typu Dimage A1 (pravděpodobně tedy i A2). Pentax má 7,4V 1620 mAh, Minolta 7,4V 1500 mAh. Pro Minoltu dělal alternativní baterie UNOMAT (tuším, že to bylo 7,2 1400 mAh, ale nejsem si zcela jist).

Sinuhet
Sinuhet

Re: K10D

Odeslatod netlink v pát kvě 21, 2010 9:58 am

BULMASTIF píše:Pane Mirku děkuji zkusím se řídit Vašimi radami a dám vědět,jak jsem dopadl.Taky M.

také děkuji hodnotné informace
Hledáte : škoda octavia, autobazar, vw golf, škoda, - vše naleznete na portálu aaaauto.cz
netlink

Předchozí

Zpět na Zrcadlovky